15 d'octubre: Manifestació global

Dissabte 15 d’octubre de 2011: Mobilització internacional «Unides per un canvi global/United for global change»
Manifestació a València, Plaça de Sant Agusti 18 h
El 15 d’octubre ciutadans i ciutadanes de tot el món eixirem al carrer per mostrar la nostra indignació per la pèrdua dels nostres drets a mans de l’aliança entre els poders financers i la classe política.

Des de Democràcia Real Ja vos convidem a participar en aquesta acció pacífica de protesta internacional, sumant-vos a la nostra convocatòria o realitzant les vostres pròpies convocatòries per a la data. Ha arribat el moment d’alçar la veu. El nostre futur està en joc, i res pot retenir la força de milions de persones quan s’uneixen amb un propòsit comú.

Democràcia Real Ja és una plataforma de coordinació de grups pro-mobilització ciutadana que es va originar a l’estat espanyol. Sota el lema “No som mercaderia en mans de polítics i banquers”, milers de persones vam sortir al carrer el 15 de maig per exigir una democràcia més participativa, oposar-nos a la corrupció del sistema polític i mostrar el nostre rebuig a les retallades socials que es ens imposaven. Després de l’èxit d’aquesta primera manifestació, van sorgir diversos moviments i es van muntar acampades en places de tot l’estat, semblants a la primera ocupació de la Plaça Tahrir al Caire. Aquestes van donar lloc a assemblees populars, on els ciutadans desenvolupen els seus objectius mitjançant un procés de decisió inclusiu i horitzontal. El moviment 15M de seguida va traspassar fronteres i va encoratjar accions en nombroses ciutats del món, entre elles una multitudinària manifestació contra el Pacte de l’Euro el passat 19 de juny.

Sota la pressió del poder financer, els nostres governants treballen pel benefici d’uns pocs, sense que els importe el cost social, humà o mediambiental que això puga generar. Promovent guerres amb finalitats econòmiques i portant a la misèria a pobles sencers, les classes dirigents ens despullen del nostre dret a una societat lliure i justa.

Per això us convidem a unir-vos a aquesta lluita pacífica, difonent el missatge de que junts som capaços de canviar aquesta intolerable situació. Prenguem els carrers el 15 d’octubre. És hora que se’ns escolte. ¡Units farem sentir les nostres veus!

Vídeo de la convocatòria