Amb ACPV

Les declaracions d’aquest matí de la portaveu del PP a les Corts Valencianes, Isabel Bonig, qui ha comparat les subvencions atorgades a entitats com Acció Cultural del País Valencià, que “defensa la unitat de la llengua i els Països Catalans”, amb les que se li podrien concedir a un col·lectiu neonazi, mostren a les clares el nerviosisme del PP després d’haver perdut les eleccions.

Bonig ho ha dit referint-se a la decisió del govern de la Generalitat Valenciana de presentar una proposició de llei per derogar la polèmica Llei de Senyes d’Identitat del poble valencià. El seu malestar és evident, i tenen dret a manifestar-lo, però han passat a l’atac furibund i irracional contra qualsevol persona o col·lectiu que no entenga el món com ells l’entenen. Rescaten les velles ferides identitàries i pretenen dividir els valencians entre ‘bons’ i ‘roïns’. I, per si això fóra poc, la desafortunada declaració no fa altra cosa que banalitzar el nazisme, una aberració que haguérem de patir durant la primera meitat del segle XX, i que mai pot utilitzar-se en un debat seré, com bé saben la majoria de les formacions de dretes europees.
El PP no vol acceptar que la majoria social del nostre país ha apostat per un altre projecte, per un futur més just, solidari i sostenible, per aprofundir en la democràcia des del diàleg i el consens. Des de col·lectius com Ca Revolta no permetrem que declaracions tan desafortunades com aquesta marquen l’agenda política i social. Cal parar-los els peus.

Finalment, volem mostrar el nostre suport a ACPV, una associació cultural sense ànim de lucre que sempre ha estat, i des de fa dècades,  al capdavant de les lluites per dignificar el nostre territori, la nostra llengua i la nostra cultura.

20.10.15 Ca Revolta