Amb Ca Revolta


Després de la notícia de l’ordre de tancament, una vegada més entitats socials, el món de la cultura valenciana i persones a títol individual s’han posat en marxa. Hem rebut centenars de mostres de suport. Entre elles, aquest vídeo de Tubal Perales, d’Escola Valenciana, on mostra un recull de paraules i opinions de diferents músics, artistes, periodistes. Aquest és un avanç del vídeo més extens que estan preparant els nostres amics.

Així mateix, el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en València editarà un CD amb dues cançons de cadascun dels guanyadors de l’última edició dels seus premis (Apa, Arrap, Obrint Pas, Òscar Briz o Obrint Pas, entre d’altres). Ja podeu adquirir, per només 10 euros, la butlleta i, a finals de mes, canviar-la per CD.
Gràcies a totes i tots una vegada més.

Alguns enllaços:

ACPV
L’Ajuntament de València ha iniciat un expedient contra Ca Revolta que podria acabar amb el seu tancament. La nostra entitat, a més d’expressar públicament la seua solidaritat amb Ca Revolta i denunciar l’actitud censora i repressiva del Govern municipal del PP, s’ha posat en contacte amb Ca Revolta per oferir-li la nostra ajuda jurídica a l’hora de respondre l’expedient i tot el nostre suport per allò que calga (com d’altra banda va fer Ca Revolta amb ACPV durant la campanya de recollida de signatures per la ILP per TV3 al País Valencià o ara amb la recollida de donacions per fer front a les multes que el Govern valencià ens ha imposat). (…)

ATTAC-PV
ATTAC País Valencià vol mostrar la seua solidaritat amb Ca Revolta quan torna a ser objecte de persecució per part de l’Ajuntament de València, sent amenaçada de tancament. Li reconeguem a Ca Revolta el mèrit de realitzar una activitat cultural i de compromís social poc habitual per estes terres i per obrir les seues portes a col·lectius socials i grups de persones que treballant per la cultura, la solidaritat amb les persones i pobles oprimits i pels drets i llibertats civils en general, no podrien realitzar les seues tasques ciutadanes sense els espais que els ofereix Ca Revolta. (…)

CGT-PV
L’ordre de tancament del centre sociocultural Ca Revolta és una mostra més de la intolerància, falta de democràcia i menyspreu del consistori valencià, encapçalat per Rita Barberá, davant tota manifestació de pensament crític i lliure (…)

Comboi Records
Una vez más el Ayuntamiento de Valencia intenta cerrar Ca Revolta, centro sociocultural, independiente de las instituciones, y catalizador de innumerables projectos en torno a la cultura, la diversidad y la pruralidad. Es decir, un lugar de libertad y de crítica. No es ninguna casualidad que la denuncia se produzca tras las acampadas del 15M frente al ayuntamiento, ni que la mayoría de los partidos democráticos del la izquierda vayan a poner el grito en el cielo por ello. En el fondo a los que manejan el cotarro no les interesa nada la gente con ideas propias que vaya poniendo en solfa sus intereses. No es la primera vez que pasa esto, y siempre Ca Revolta ha salido adelante. (…)

Endavant-OSAN
Ca Revolta ha tingut un paper fonamental en la revitalització de Ciutat Vella i en concret del degradat barri de Velluters. Al llarg dels seus més de deu anys ha contribuït a obrir un barri marginat per l’Ajuntament al conjunt de la ciutat i la comarca de l’Horta. Així doncs, l’acció constant de Ca Revolta ha donat vida al barri i l’ha convertit en un centre de cultura i creació d’alternatives solidàries i participatives. Tot el veïnat de Velluters sap que si Ca Revolta és obligada a tancar es generarà un buit immens en la vida social i cultural del barri. (…)

ERPV
L’intent de tancar de Ca Revolta suposa una maniobra de censura i repressió per part del consistori intolerable en una societat democràtica. Cal estar atents a les novetats dels pròxims dies, però el que està clar és que no permetrem un atac com aquest al que constitueix un dels espais de llibertat i resistència més emblemàtics de la ciutat.

Grup municipal Compromís
El portaveu del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, li ha demanat a l’alcaldessa Barberà que tracte amb la mateixa vara de mesurar a Ca Revolta i la resta d’associacions culturals de la ciutat. “Massa vegades, i esta és una més, tenim la sensació que Barberà usa diversos rasers a l’hora de tractar les activitats de les associacions culturals, donant una imatge de persecució política i ideològica a Ca Revolta. És una imatge que no volem per a València, que no podem tolerar i que ens sorprén si ho comparem amb el raser amb que es tracten altres associacions culturals. El que diferència una societat democràtica d’altres que preferim no recordar, és el tracte a les organitzacions i associacions que puguen ser crítiques amb el poder establert”. (…)

Grup municipal d’Esquerra Unida
“Si el tancament arribara a produir-se deixaria en una situació molt difícil a l’equip de govern del PP ja que precisament la ciutat de València és molt permissiva amb la realització d’activitats per part de diverses entitats que són alienes a la seua naturalesa”. En aquest mateix sentit, l’edil també ha expressat que l’anunci de tancament de Ca Revolta “tan sols pot interpretar-se com una retallada de la llibertat d’expressió així com una voluntat manifesta que un centre social i cultural crític amb el PP i amb el sistema seguisca funcionant”. (…)

Intersindical Valenciana
Intersindical Valenciana vol mostrar la seua solidaritat amb Ca Revolta davant de l’amenaça de tancament que ha fet l’Ajuntament de València. Ca Revolta és un espai de llibertat, compromís, cultura, solidaritat, reflexió, transformació, trobada…

EUPV, Compromís y UGT PV piden la retirada del expediente que obliga al cierre de Ca Revolta (notícia a Europa Press)
EUPV, Compromís y UGT PV han pedido al Ayuntamiento de Valencia que trate a Ca Revolta de la misma manera que a otras asociaciones culturales, como las comisiones falleras, y se han solidarizado con esta entidad que recibió este miércoles una orden de cierre por parte del consistorio, en la que alega que “había música ambiental en el bar” del local y le da diez días para presentar alegaciones. (…)

SEMPER
Mentre estàvem acabant el taller ens va arribar la notícia del nou intent de tancament de Ca Revolta. Des de SEMPER volem donar tot el nostre suport a una de les parts constitutives i essencials de nosaltres mateixos, perquè Ca Revolta és la casa de SEMPER a València i és la casa de molta més gent que lluita i treballa des de fa molts anys per fer la nostra ciutat una mica més habitable. Us enganxem el text que s’ha publicat al web de Revolta on s’explica amb tot detall la naturalesa d’aquesta atac mesquí i intolerable. (…)

També ens han mostrat el seu suport (la llista no és exhaustiva, anirem ampliant):
AJ València
Antifeixistes País Valencià
Barriodelcarmen.net
Centre Cultural Arte&Facto
Centre Social Terra
Club de Cultura Silenci
Federació Escola Valenciana
Joves d’Acció
La Gavilla Verde
La Mandrágora
Plataforma d’afectades per les hipoteques
Plataforma Salvem El Cabanyal-Canyamelar
Salvem el Botànic, recuperem ciutat
Societat Coral El Micalet…