De nou intenten tancar Ca Revolta

Divendres, 15 de juliol
Amics i amigues, fins ara no ens havíem comunicat amb vosaltres per la voràgine legal en què ens hem vist immersos. Tot han sigut consultes amb advocats i advocades per veure com podíem fer front a la denúncia per tindre música ambiental al bar. Ja s’han presentat les al·legacions, i ara només cal esperar i que l’Ajuntament recupere el “seny” i tanque l’expedient favorablement, sense suspensió de la llicència ni multes. Per la nostra banda farem tot el que estiga a les nostres mans perquè Ca Revolta continue oberta.

Ja sabem que hem entrat en època de vacances i que l’últim que abelleix és aquest intercanvi de paperassa administrativa, però caldrà estar atents a les novetats que es puguen derivar i que vos anirem comunicant.

Mentrestant nosaltres continuem insistint, i reclamem a l’Ajuntament que modifique unes ordenances obsoletes que no consideren la realitat de locals com Ca Revolta, que són seus socials d’organitzacions sense ànim de lucre i no empreses, i que desenvolupen múltiples activitats de tot tipus: socials, culturals, lúdiques, formatives, etc. L’Ajuntament ha de solucionar aquest problema i abandonar d’una vegada l’amenaça contínua de tancament que recau sobre Ca Revolta.

Per acabar, volem agrair totes les mostres de solidaritat rebudes, que han sigut moltes, tant de persones com d’organitzacions. Moltes gràcies per aquest suport que tant necessitem.

Ahir, dimecres 29 de juny, la policia ens entregà la resolució de la denúncia que la mateixa policia presentà uns dies després de la manifestació contra la corrupció. Aquesta resolució és una ordre de tancament i ens dóna 10 dies per a què fem al·legacions.

Segons la notificació els motius per a iniciar el procés de tancament són que: «Se observa establecimiento abierto al público, con alrededor de 10-12 personas en el interior escuchando música y bebiendo… Dispone además de ambientación musical, equipo de música eurorack, con mesa mezcladora…». La interpretació interessada que fa l’Ajuntament de la llei i de la llicència obvia que Ca Revolta és un centre sociocultural i no una empresa; i des d”aquesta premissa l’Ajuntament continua amb la seua persecució.

Han tractat d’ofegar-nos amb multes, retallant les nostres possibilitats d’autofinançament en reduir l’horari d’obertura, ens han deixat sense permís d’activitats artístiques i musicals i ara ens volen tancar, al·legant que hi havia música ambiental al bar.

El que realment li molesta a l’Ajuntament és que som un espai de llibertat i de crítica, independent de les institucions, un referent de múltiples projectes, de diversitat i pluralitat. Aquest nou atac de l’Ajuntament és un atac contra la llibertat d’expressió, contra la cultura no institucional, contra els drets mínims de convivència democràtica.

L’anterior amenaça de tancament aconseguírem aturar-la gràcies a la solidaritat de molta gent, aquesta vegada esperem que ocorrerà el mateix. Perquè Ca Revolta continue oberta necessitem del teu suport, fent-te “Amiga” de la Casa si encara no ho eres, acudint als actes que es convoquen, manifestant el teu rebuig a aquest nou intent de tancament en la forma que pugues i consideres.

Moltes gràcies, per endavant, pel teu suport i col·laboració amb Ca Revolta.

Podeu seguir els esdeveniments al hashtag de Twitter #ambcarevolta