¿Dónde estoy cuando estoy en casa? – Dissabte 26/11/2016 20h00

Documental ¿Dónde estoy cuando estoy en casa? - Dissabte 26/11/2016Dissabte 26 de novembre a les 20.00 hores

CINEMA

Projecció del documental ¿DÓNDE ESTOY CUANDO ESTOY EN CASA?

El documental “¿DÓNDE ESTOY CUANDO ESTOY EN CASA?” es va crear i realitzar per la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València, Patronat Sud Nord i el Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València, dins del projecte de les jornades “ESPAI, GÈNERE, MEMÒRIA 2016”. Va ser presentat el 18 octubre 2016 en aquestes jornades.

Aquest dissabte 26 de novembre a les 20h es realitzarà la PRIMERA PROJECCIÓ del documental a CA REVOLTA, després de la presentació en aquestes jornades.

¿DÓNDE ESTOY CUANDO ESTOY EN CASA? – SINOPSI:

Aquest documental explora quatre relats migratoris circumscrivint-los al territori de “LA CASA”: la casa al lloc d’origen que persisteix (i resisteix) en el record i la casa a la Comunitat Valenciana, en la qual conviuen mares llatinoamericanes i els seus fills, nascuts ací o arribats a una curta edat.

Aquestes dues “cases”, la material i la immaterial, dialoguen entre si i constitueixen un relat que es transmet de mares a fills amb la força de la memòria viva. Quins són els efectes d’aquest relat? És la immigració una condició permanent / hereditària?

El lloc d’origen i el lloc d’acollida conflueixen en un mateix espai-temps desafiant les categories de pertinença. Cada casa és un nou territori: propi, singular i irrepetible.

L’objectiu principal d’aquest projecte és:
Donar visibilitat a les propietats dels llocs híbrids (d’allà i d’ací) en contrast amb la percepció del “no-lloc *” (ni d’allà i ni d’ací) vinculada al “ser immigrant”.

Un documental dirigit per: Ruth Liliana Levin
Cinematografia i edició: Juan Antonio Cerezuela i Sergio López Benedí

–> A continuació i durant la vetllada – INSTAL·LACIÓ INTERACTIVA: ON ESTIC QUAN ESTIC A CA REVOLTA?

Per a molts, Ca Revolta és una “segona casa”. Continuant amb l’esperit del documental, busquem saber com viuen i se senten en ella les persones que l’habiten.
En aquesta instal·lació, que s’ubicarà en un espai de Ca Revolta, es gravarà a les persones que vulguen compartir pensaments, sentiments, experiències … sobre la seua relació amb aquesta segona casa: Ca Revolta.
També sobre quins són els espais que habite / que compartesc / que ignore / que estrany / que em fan falta. Quins altres espais externs, aliens, habite mentre estic a Ca Revolta.

Posteriorment penjarem el vídeo resultant de la instal·lació a: http://puerta33.com/category/instalaciones/

Esdeveniment de Facebook:
https://www.facebook.com/events/979386148834367/

Trailer del documental:

Tota la informació a: www.puerta33.com

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *