Document base  

  RSS

Admin_Assemblea
(@admin_assemblea)
Membre Admin
Es va registrar: fa 11 mesos
Publicacions: 41
18/02/2019 9:35 pm  

En el següent enllaç teniu accés al document REFORMULAR IDEES I PRÀCTIQUES PER A UN NOU IMPULS DE CA REVOLTA

This topic was modified fa 11 mesos 2 times by xara

RespostaCita
Pep Pacheco
(@pep-pacheco)
New Member
Es va registrar: fa 12 mesos
Publicacions: 2
19/03/2019 7:54 pm  

Dues aportacions i una modificació al document “Reformular Idees i Pràctiques per a Un Nou Impuls de Ca revolta:

1ª Incloure en el punt “Els nostres trets d’identitat” a més de la reivindicació que en el mateix es fa del pes de l'ètica i del compromís social -que reivindica una societat humana rabiosament democràtica i amb base en l'acció comunitària que -igual que rebutja acceptar les desigualtats socials- inclou la denúncia de la corrupció política i per extensió també ètica que es puguen donar o es donen en les institucions públiques i privades sense cap mena de concessions.

2ª En l'àmbit organitzatiu -també d'intervenció- proposem treballar en la creació d'una nova Àrea de Feminisme que recollint la nostra pròpia experiència en aquest àmbit puguem reformular un espai el més plural possible des d'on impulsar iniciatives de debat i intervenció útils per a les transformacions socials i personals necessàries per al desenvolupament democràtic de la nostra societat en el terreny de la igualtat entre homes i dones, des d'una perspectiva feminista.

Una modificació, també, en el punt de l'àmbit organitzatiu: Sembla més adequat denominar senzillament com el Consell de Ca revolta -i no com es planteja al document com Consell Sociocultural-  a l'espai que agrupe a totes les persones activistes d'aquesta casa que ho desitgen i que es constitueix com a màxim òrgan de participació entre les assemblees generals.

Aquestes aportacions s'han fet arribar per part de diverses persones sòcies o amigues de la casa als qui conformem aquesta candidatura.

 


RespostaCita
Pep Pacheco
(@pep-pacheco)
New Member
Es va registrar: fa 12 mesos
Publicacions: 2
22/03/2019 7:42 am  

Al nostre país vivim una greu situació crònica d'emergència habitacional, que es manifesta en quasi una vintena de desnonaments executats cada dia, en la hiperinflació dels preus de lloguer, en la reactivació de les pujades dels preus i els talls de subministraments bàsics, units a la inexistència de Parc Públic d'Habitatge per a lloguer assequible i social. Davant aquesta situació patrocinada per la usura dels bancs, l'imperi energètic, la màfia dels fons d'inversió o en resum un sistema financer pensat només per al benefici d'unes poques, cap govern ha adoptat mesures valentes i justes, perquè el dret d'accés a l'habitatge puga ser exercit per tot el món.

Recordem al govern actual, que a Catalunya, gràcies a la PAH que va impulsar una ILP, existeix la llei 24/2015 que està funcionant amb les mateixes bases que es van plantejar en la Llei Habitatge PAH  i que el propi PSOE, al costat de PdeCat, PNB, En Marea, Ciutadans i Grup Mixt, es va comprometre per escrit a ampliar els drets que atorga aquesta llei a tot l'Estat, desenvolupant un legislació que incloga aquests drets.

Des de l'àmbit social  de Ca revolta cal començar a treballar en el territori del dret a l'habitatge i proposem sumar-nos a la campanya, al costat de la PAH i dels Sindicats d'Inquilines denominada “Pel Dret a l'Habitatge”, a la qual esperem que es vagen incorporant col·lectius i moviments socials, de tota mena ja que recordem l'habitatge ens afecta a a totes, per a continuar denunciant la situació, sumar-se a les futures mobilitzacions, ja anirem informant, assenyalar en els processos electorals que vénen als partits responsables del lamentable estat d'aquest dret i exigir a tots que incloguen en els seus programes aquestes reivindicacions i pressionar-los també després de les eleccions perquè complisquen aqueixos compromisos.
La campanya #PorDerechoAVivienda arranca i més que mai cal continuar treballant i anar canviant l'imaginari col·lectiu fins a garantir el dret a l'habitatge que totes necessitem.


RespostaCita
Pasqual Requena
(@pasqual-requena)
Active Member Customer
Es va registrar: fa 12 mesos
Publicacions: 6
26/03/2019 8:54 am  

Ho intentaré explicar breument amb paraules clares, que no exclouen altres consideracions complementàries perquè, com en tot procés complex, les facetes i perfils en són molts.

Durant els últims temps, massa llargs, Ca Revolta ha patit una travessia del desert, una paràlisi important, motivada per diversos factors tant externs (els canvis econòmics, socials i polítics, vertiginosos i accelerats, la benvinguda aparició de múltiples iniciatives ciutadanes similars a Ca Revolta...) com interns (el propi funcionament de l'associació i sobretot la manca d'enteniment en l'equip gestor...). És l’hora d’intentar reixir-nos-en.

Tenim una associació tancada a la transparència, a la participació real de la gent que en realitat la sosté (amigues i amics, sòcies i socis, col·lectius que han fet de Ca Revolta la seua casa...), amb la qual ni es coordina adequadament ni s'informa puntualment de tots els aspectes de la marxa associativa.

Una associació a la que durant anys ha entrat a treballar molta gent que durava poc temps, perquè se n’anava en constatar el tracte que rebia.

Una associació que ni feia assemblees, ni informava, i que la seua comunicació bidireccional amb la base social es limitava pràcticament a informar de l'agenda i a demanar diners en els moments crítics.

De situacions traumàtiques no se n'ix fàcilment. No pot haver un procés curt, de resolució immediata del conflicte. Quan la causa rau -entre d'altres- en la pròpia organització, cal prendre's un temps per orientar-ne i redreçar-ne la marxa. Quan el propi funcionament intern està en qüestió, igual que la relació amb la gent (amigues, socis, col·lectius) que sosté el projecte, cal revisar de dalt a baix eixes normes que no funcionen. Es fa necessari adaptar els estatuts associatius, les regles de funcionament intern, adoptar una estructura adequada a l'organització que som o que volem ser; tot això amb la conducció d'un equip conscient de la seua interinitat, i després d'un temps prudencial (menys d'un any) obrir un futur més coherent, més just, amb una nova assemblea que trie una nova direcció per a treballar ja a mig termini, fins la pròxima renovació de càrrecs. És el que en paraules comprensibles anomenaríem un període constituent.

Voldríem un projecte amb unes normes clares, una estructura coherent i un funcionament democràtic. Un projecte on no se li pregunte a ningú de quin partit és, o de quina tendència, o ideologia. Que aspire a ser de veritat un punt de referència dels valors que hem après gràcies a segles de lluita: llibertat, igualtat, sororitat/fraternitat. Valors republicans sense els quals no pot haver-hi solidaritat ni justícia per a aconseguir un món millor.

Un projecte centrípet en les adhesions, susceptible d'acceptar gent nova que senta la necessitat de quedar-s'hi i treballar, perquè se senta a gust i perquè senta que les seues opinions i iniciatives són valorades.

I també un projecte centrífug en les idees, capaç d'irradiar opinió, iniciatives, lluites. I tota la llum que siga possible.

Quasi res.


RespostaCita
xambo
(@xambo)
New Member
Es va registrar: fa 10 mesos
Publicacions: 1
27/03/2019 10:52 am  

Benvolgut Pasqual,

Tot i que coincidisc en el diagnòstic quant a la paràlisi que ha afectat Ca Revolta en els darrers anys, no convé menystenir les conseqüències que ha tingut el canvi polític que ha fet que una part de la "nostra gent" caiguera en l'error que ja es va produir a l'eixida del franquisme, allò de què ja no calia lluitar i que els "polítics" se n'encarregarien. La baixada de la mobilització crítica ha afectat tots els moviments. I la "nova política" ha incorporat una part dels activistes socials al seu treball de gestió afeblint els moviments socials. D'això, inevitablement, se n'havia de ressentir Ca Revolta.

Quant als conflictes interns i la gent que passa i no s'hi queda, ho planteges com si els integrants de la teua candidatura, ben farcida de veterans de la casa, no tingueren res a veure. No sé si trau massa trellat mirar-se el melic i buscar culpables. Deu estar tot ben repartidet. I sí, cal renovació i en cal molta.

Quant al procés constituent, portem mesos esperant la celebració d'aquesta assemblea que s´ha anat retardant i retardant. Crec que la nova directiva que en surta ha de tenir temps per a treballar i redreçar la situació, ha de tenir el suport de totes i tots. No crec que siga bo començar des de la perspectiva d'una interinitat limitada i breu, menys d'un any, dius. En qualsevol cas, com saps, disposem de mecanismes per a convocar una nova assemblea extraordinària i revocar el mandat de la directiva si així es considera, però entenc que no és bo que la directiva treballe en la perspectiva limitada d'uns mesos.

D'altra banda, em resulta xocant que afirmes: "Un projecte on no se li pregunte a ningú de quin partit és, o de quina tendència, o ideologia. Que aspire a ser de veritat un punt de referència dels valors que hem après gràcies a segles de lluita: llibertat, igualtat, sororitat/fraternitat. Valors republicans sense els quals no pot haver-hi solidaritat ni justícia per a aconseguir un món millor." No sé si t'adones de la contradicció entre la primera frase i les aspiracions que reivindiques i que compartisc. Com diu un amic, perquè Ca Revolta siga més que un casal faller ha de ser vehicle d'expressió de totes les lluites per la justícia social i això inclou també el dret d'autodeterminació, encara que algunes persones de la casa no n'estiguen d'acord. No ha d'haver cap censura ideològica quant a les idees diverses, enriquidores i, de vegades contradictòries, del llegat plural de les esquerres. La directiva ha de garantir l'expressió de totes sense línies roges perquè Ca Revolta puga ser l'instrument de transformació social que volem.

És per això que jo done suport a la candidatura MÉS CA REVOLTA.

Una abraçada fins que ens trobem dissabte a l'assemblea i en puguem parlar tranquil·lament de tot.

Rafa Xambó


RespostaCita
Comparteix: