Jornades al solar públic de la plaça la Botja de Velluters

Alguns veïns de Ciutat Vella i Botànic hem decidit dur a terme una acció única i irrepetible.
Farts de veure com solars públics del nostre barri acumulen escombraries i runes i no poden ser utilitzats pels ciutadans, és més, es tornen focus de delinqüència i drogoaddicció, anem a emprendre una jornada en un d’aquests solars perquè realment es tornen públics.
La jornada es realitzarà els dies 15 i 16 de juliol del 2011 a la plaça la Botja, en un solar públic que porta més de 15 anys abandonat i emmagatzemant escombraries i elements perillosos com poden ser xeringues, vidres, etc., i els carrers de vianants que l’envolten.

La jornada es dividirà en dues parts:
– La primera, el dia 15 de juliol, començarà a les 18:00, on els veïns voluntaris farem una acció de neteja, en què tot el veïnat podrà participar activament o passivament.
– La segona jornada es realitzarà el 16 de Juliol a partir de les 9:00, on en conjunt amb associacions del barri que vulguen participar es realitzaran uns campionats de futbol i petanca, dinar popular, guerra d’aigua, assemblea i cinefòrum.

Aquesta acció la realitzem per diversos motius:
– Ara mateix no s’estan utilitzant els espais públics que són de tots i hi ha una gran necessitat.
– Donar utilitat a aquests espais públics, ja que faran molt més participativa i familiar la relació dels diferents veïns que componen el barri, alhora de poder atraure gent de fora al barri.
– La quantitat de solars abandonats en Ciutat Vella denota una política urbanística municipal molt deficient.
– L’ús de recursos públics existents (solars …) pot cobrir necessitats de Ciutat Vella a molt poc cost.
– Emfatitzar amb els mecanismes que permeten a la ciutadania exercir la democràcia directa.
– És un procés participatiu perquè la població de Ciutat Vella i Botànic puga decidir l’ús que han de tenir els solars existents.

Creiem que aquesta zona en especial necessita d’aquests actes ja que és una zona força exclosa socialment i amb molts problemes d’integració.

Per més informació podeu posar-vos en contacte a través de:

www.15m-ciutatvellaibotanic.org
acampadavlc-cvib-owner@lists.riseup.net

Atentament, Assemblea de Ciutat Vella i Botànic.