Nosaltres, les escriptores – Dilluns 03/04/2017 20h00

20170403_NosaltresLesEscriptoresDilluns 3 d’abril de 2017 a les 20.00 hores

Inauguració exposició:
NOSALTRES, LES ESCRIPTORES. VALENCIANES EN EL TEMPS

Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps és una exposició itinerant comissariada per Manola Roig i Rosa Roig, i organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb la Col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, dins de les activitats programades per al Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura.

Aquesta exposició té com objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins l’actualitat han escrit en el nostre territori, refent d’una forma senzilla els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària. A més, l’exposició posa un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori.

Amb Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps intentem introduir la visió de gènere en els plans de promoció de la lectura que es dissenyen en les biblioteques i centres escolars i universitaris, alhora que intentem omplir el buit que ara mateix existeix a les històries de la literatura i als currículums escolars sobre l’obra de les escriptores valencianes.

L’exposició presenta un catàleg de 450 escriptores valencianes documentades fins ara. No excloguem cap, ni pel gènere ni per la llengua. A més, és la nostra intenció incorporar, en la mesura que siga possible, altres que s’han de recuperar de l’oblit en pròximes investigacions.

Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps es complementa amb un lloc web en què es pot trobar informació complementària sobre les escriptores catalogades, l’agenda de l’exposició i notícies al respecte.

Amb la participació de les Comissàries:
Manola Roig. Artista plàstica, il·lustradora, blocaire i rapsoda.
Rosa Roig. Blocaire, poeta i narradora.

Més informació sobre Manola Roig i Rosa Roig als blogs:
http://vidapervida.blogspot.com
http://donesdefrontera.blogspot.com

Del 3 al 8 d’abril, a la Sala dels Arcs
Horari: dilluns a dissabte de 18.00 a 00.30

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *