Permisos iguals i intransferibles contra la discriminació per maternitat – Dimecres 22/03/2017 19h00

PPiiNADimecres 22 de març de 2017 a les 19.00 hores

Permisos iguals i intransferibles contra la discriminació per maternitat

Amb María Pazos Morán i Mariano Nieto Navarro.

L’informe sobre maternitat i paternitat en el treball, de l’Organització Internacional del Treball OIT (2014), assenyala Espanya com un dels tres països europeus, al costat de Lituània i Romania, on hi ha major prevalença de pressions a les treballadores embarassades perquè renuncien als seus drets laborals. En particular, sols el 55% de les mares torna al seu mateix lloc de treball després del permís de maternitat, front al 100% dels pares.

A continuació, sopar (15 euros). Reservar al tel. 963922088, de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00h, fins al dia 20 de març.

Article de María Pazos a eldiario.es:
Un permiso de paternidad igual al de maternidad para luchar contra la brecha salarial

Una animació per a explicar la proposta de la PPiiNA

MariaPazosMoranMaría Pazos Morán és llicenciada en Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Estadísitica per la Universitat de Harvard. Ha centrat gran part de la seua tasca investigadora en la comparativa dels sistemes impositius de diferents països i la seua relació amb la desigualtat de gènere. Des de 2003 és Cap d’Estudis d’Investigació a l’Institut d’Estudis Fiscals, i des de 2004 coordina la investigació Hisenda Pública i Igualtat de Gènere dins d’aquesta entitat. És autora del llibre Desiguales por Ley. Col·labora amb diverses universitats i organismes públics impartint mòduls sobre Economia, Polítiques Públiques i Igualtat de Gènere. Forma part de l’Associació Internacional d’Economia Feminista (IAFFE), és membre del Consell Científic de l’Associació per una Taxa sobre les Transaccions Especulatives per a Ajuda als Ciutadans (ATTAC), del Fòrum de Política Feminista i de la Plataforma pels Permisos Iguals i Intransferibles per Naixement i Adopció (PPiiNA) de la qual és sòcia fundadora i en la qual centra gran part dels seus esforços activistes, i n’és un dels caps més visibles i representatius de la lluita per aquest dret a través d’una reforma legislativa. Publica amb assiduïtat en diferents revistes científiques i diaris i és autora de diversos assaigs sobre la seua especialitat.

MarianoNietoNavarroMariano Nieto Navarro és Enginyer Naval per la Universitat Politècnica de Madrid. Durant 20 anys va treballar en diferents multinacionals nord-americanes del sector informàtic com ara IBM i Texas Instruments. L’any 2000 va ingressar per oposició a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques com a Tècnic Superior Examinador de Patents, on en l’actualitat ocupa el càrrec de Cap de Servei de Documentació. Casat i amb tres fills, s’involucra en l’activisme públic per la igualtat de gènere en 2004, participant en la creació de l’associació madrilenya Stopmachismo Hombres Contra la Desigualdad de Género, la qual és, alhora, una de les associacions promotores de la Plataforma per Permisos Iguals i Intransferibles de Naixement o Adopció (PPiiNA). El 2010 participa també en la creació de la Xarxa d’Homes per la Igualtat Heterodòxia, d’àmbit nacional.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *