Sense por: conversa entre Esther Vivas i Teresa Forcades 02/12/14

vivas-forcades

Nota: del min. 7 fins el min. 16,30 es produeix una distorsió del só (una mica galàctica), però la veu queda comprensible.

El llibre Conversa entre Teresa Forcades i Esther Vivas. Sense por es va presentar aquest divendres a València amb la intervenció d’ambdues autores. Ca Revolta va acollir la presentació de l’obra que va comptar amb una nombrosa assistència, d’unes 90-100 persones, que va fer que la sala es quedés petita.

Teresa Forcades va obrir la taula amb una connexió en directe via skype des de Berlín, on es troba donant classes a la Universitat de Humboldt, en la que va assenyalar la importància d’organitzar-nos col·lectivament i perdre la por. Així mateix, va reflexionar sobre la supeditació del poder polític a l’econòmic, posant exemples tant d’Europa com als països del Sud, i la necessitat de donar un tomb radical a aquesta situació.

A continuació, Esther Vivas va fer un repàs a les causes de la crisi econòmica, política i social, afirmant que “la crisi no és neutral sinó que respon a interessos particulars d’aquells que estan fent negoci amb l’actual situació”. Vivas va fer èmfasi, també, en la resposta al carrer i com lluitar és imprescindible per canviar les coses, mencionant, especialment, les victòries de Gamonal i la lluita contra la privatització dels hospitals públics a Madrid.

El llibre Conversa entre Teresa Forcades i Esther Vivas. Sense por va ser publicada per Icaria editorial el setembre de l’any passat i dinou setmanes després segueix sent un dels llibres més venuts de no ficció en llengua catalana. Ara acaba d’arribar a la 4a edició. L’obra ha estat publicada recentment en castellà i compta ja amb una 2a edició en aquesta llengua.

Més informació: Web d’Esther Vivas

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *