Programació abril 2017

prog_201704_petAGENDA  ABRIL 2017

Descarregueu el full de la programació en pdf

 

NOTA: aquesta entrada conté activitats que no figuren al full de la programació per haver-se concretat amb posterioritat a l’edició del mateix

 

 

EXPOSICIONS (continuen)

POESIA EN COLORS

Obres de Martí Rom
La mostra és un calaix de sastre fet lentament i meditat, un recull dels últims treballs d’obra gràfica, tècnica glicèe, numerada i signada.

La temàtica és un ventall que va des dels poemes visuals, fets històrics, passant per països, banderes, paisatges, actualitats, el món de la música i altres reflexions sobre el món de l’art.

És una exposició de pensaments íntims que es presenta per primer cop a la sala de Ca Revolta.

A la Sala d’Exposicions, fins al dia 19
Dilluns a dissabte de 18.00 a 22.00

FAUNA EN PAPER

Obres de Laura di Mascio
Paper mitja tinta, aquarel·la i acrílics.

Sèrie d’il·lustracions en què els animals tenen tot el protagonisme, realitzades en paper, aquarel·la i acrílics. Aquests personatges habiten en un espai colorista, de formes planes i elements vegetals.

A la Cafeteria, fins al dia 19
Dilluns a dissabte de 18.00 a 22.00

 

3 DILLUNS 20.00 – EXPOSICIONS

NOSALTRES, LES ESCRIPTORES. VALENCIANES EN EL TEMPS
Exposició itinerant que té com objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins l’actualitat han escrit en el nostre territori, refent d’una forma senzilla els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària. L’exposició posa un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori.

L’exposició presenta un catàleg de 450 escriptores valencianes documentades fins ara. No s’hi exclou cap, ni pel gènere ni per la llengua. En la mesura que siga possible, s’hi aniran incorporant d’altres que s’han de recuperar de l’oblit en pròximes investigacions.

Amb la participació de les comissàries: Manola Roig i Rosa Roig
A la Sala dels Arcs, fins al dia 8
Dilluns a dissabte de 18.00 a 22.00

 

6 DIJOUS 21.00 – XERRADES

SOPAR TEMÀTIC
Exposició de Vicent Baydal, historiador medievalista i professor de la Universitat Oberta de Catalunya, al voltant de: “Els valencians, des de quan són valencians?”

Organitzen: Ca Revolta + Kulturcrítics

Reserves per al sopar: fins al dia 5, al telèfon 963922088, de 10.00 a 14.00 hores

 

7 DIVENDRES 20.00 – LLIBRES

ACTE Nº 10. FESTA BUC
Edicions del Buc acaba de publicar els núms. 10 i 11, ‘Fractura’, de Núria Armengol, i ‘Nit fidel i virtuosa’, de Louise Glück, traduït per Núria Busquet, i volem celebrar-ho tornant al lloc on vam nàixer, al buc de l’escala de Ca Revolta, en companyia dels nostres autors i traductors i de vosaltres, que els llegiu, i també, amb l’actuació de Josep Vicent Tallada i Samuel Iborra.

 

8 DISSABTE 11.30 – CONTACONTES

CREIXEM AMB ELS CONTES
A càrrec d’Eva Andújar (contacontes)

Trobades* d’Escoles en Valencià 2017: EN VALENCIÀ, CREIXEM
* La Trobada de la ciutat de València serà diumenge 9 d’abril a la plaça de l’Ajuntament.

 

8 DISSABTE 18.30 – LLIBRES

Presentació del llibre ANTÍGONA EMMORDASSADA
Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans

Ens plau presentar-vos aquest projecte col·lectiu sobre la justícia política als PPCC, un recull de les clavagueres però també de la capacitat col·lectiva de plantar-hi cara.
De la desobediència com a mesura efectiva de justícia quan la llei és injusta.

Dissabte 8 d’abril, 1a presentació a València, aviat més

Amb Mireia Vehí (coautora, CUP-CC), Maria Josep Martínez (coautora, Alerta Solidària), activistes Pro Palestina i membres de la campanya DDHH

 

8 DISSABTE 19.00 – CINEFÒRUM

Dissabte 8 d’abril de 2017 a les 19.00 hores – CINEFÒRUM

ASIER ETA BIOK
Asier ETA biok (en català, Asier i jo), és un documental sobre l’amistat entre Aitor Merino (director de la pel·lícula) i el membre d’ETA Asier Aranguren. Va rebre el Premi Irizar al Cinema Basc al Festival Internacional de Cinema de Donostia 2013.

Davant l’anunci de l’organització ETA de realitzar el seu desarmament el pròxim dia 8 d’abril, les Joventuts d’Esquerra Republicana hem pensat que és un bon moment per a reflexionar quins podien ser els motius que van portar a algunes persones a emprendre aquest camí i quines eren les seues motivacions.

Finalment volem ajudar a desenvolupar el sentit crític de les persones davant la informació que reben. Per tot això us esperem!

esdeveniment en facebook

10 DILLUNS 19.30 – EXPOSICIONS

LABERINT SENSE SOSTRE
Aquesta exposició és el resultat d’una iniciativa realitzada en el Programa Persones Sense Llar de Metges del Món Comunitat Valenciana. L’activitat va consistir en la cessió d’unes quantes càmeres fotogràfiques d’usar i tirar a sis participants del programa amb l’objectiu d’expressar i mostrar la seua visió personal de la ciutat en la qual viuen. El resultat van ser 74 fotografies de la ciutat de València. L’equip de voluntariat de comunicació va realitzar una selecció i retoc fotogràfic de la mostra donant com resultat 18 fotografies que componen l’exposició.

La inauguració comptarà amb el testimoni les persones participants d’aquesta experiència.

Organitza: Metges del Món CV

 

21 DIVENDRES 20.00 – EXPOSICIONS

MERCATS DEL MÓN
Fotografies de Ximo Pons

Amb les seues fotografies, Ximo Pons ens ofereix una mirada curiosa als mercats de diversos continents (Àfrica, América i Àsia) com a espais de relació personal.

A la Sala d’Exposicions, fins al dia 17 de maig
Dilluns a dissabte de 18.00 a 22.00

PAISATGES EN BLANC I NEGRE

Fotografies de Paz Graiño
Sóc una fotògrafa paisatgista. El meu principal interès són els camps, els jardins, els parcs, els arbres que em parlen de manera especial.

No utilitze el color perquè distreu, és massa potent. Utilitze el blanc i negre, i un tipus de pel·lícula destinada als agrònoms, als militars, als científics: l’infraroig, una pel·lícula que “veu” els raigs infrarojos de l’espectre solar, invisibles als nostres ulls. Gràcies a això la pel·lícula té la capacitat de crear un món oníric i màgic on els arbres brillen com il·luminats per una llum interior i el cel és d’un intens color negre.

A la Cafeteria, fins al dia 17 de maig
Dilluns a dissabte de 18.00 a 22.00

 

22 DISSABTE 18.30 – POESIA

RECITAL. VISIBILITAT LÈSBICA
El dia 26 d’Abril és el dia en què els col·lectius LGTB celebrem la visibilitat lèsbica. Són molts els èxits aconseguits en matèria d’igualtat, però encara queda molt per aconseguir. Com a dones, no hem escapat al sistema heteropatriarcal i la nostra sexualitat no normativa fa que ens construïm dins d’un sistema heterosexista que ens oprimeix. Acabar amb la invisibilitat del lesbianisme és una forma de reclamar un espai més divers dins d’aquesta societat. Per això necessitem la implicació de dones valentes que siguen els referents que els mitjans públics no ens ofereixen. Les dones lesbianes encara tenim camí per recórrer, avançar ens suposa un sobreesforç necessari per fer-nos presents i que se’ns reconega i considere lliures de prejudicis i estereotips.

Dins dels actes que estem estem duent a terme per treballar per la consecució d’aquests objectius hem volgut fer servir la nostra veu més interna, que és la poesia, realitzant un recital amb una selecció de poemes d’autores lesbianes i dones afins en què ens transmeten, des de la vivència, l’anàlisi de la nostra presència en àmbits que s’inicien en la infància i tracten dimensions com la social, l’afectiva, la sexual o la física, generant un nou imaginari per a l’oient aliè a la realitat lèsbica que s’acoste a la mirada diversa.

Organitza: Lambda

Sala dels Arcs, de 18.30 a 21.00 hores

Autores: Cristina Peri Rossi, Katy Parra, Elvira Sastre, Gloria Fuertes, Ana Elena Pena, Alba G, Irene X i Carmen Juan.

 

28 DIVENDRES 19.30 – DEBATS

PER UN ACTIVISME FEMINISTA I LGTBIQ INTERSECCIONAL. ELS/LES ROMA
Debat amb dos activistes especialitzats en drets humanes, minories e interseccionalitats, per a parlar sobre la romanofòbia que continua existint hui a la nostra societat, on es farà també una lectura des de la perspectiva feminista.

Amb la participació de Demetrio Gómez i una activista feminista (per confirmar).

Organitza: Joves d’Esquerra Unida de València

 

28 DIVENDRES 20.30 – CIÈNCIA

NITS DE DIVENDRES, NITS D’ESTRELES
Visita a l’Observatori Astronòmic de Burjassot.

Sessió nocturna de portes obertes de l’Observatori Astronòmic i el Departament d’Astronomia i Astrofísica. Tindrà lloc a l’Aula d’Astronomia de l’edifici Jeroni Muñoz del campus de Burjassot.

Preu 5 euros/persona. Màxim 20 persones. Inscripcions fins al dia 20.
Més info: https://observatori.uv.es/va/visitas/a-burjassot-noches-del-viernes/

Organitzen: Voluntariat pel Valencià i Ca Revolta

 

28 DIVENDRES 22.00 – POESIA

VOCES DEL EXTREMO VALÈNCIA 2017: POESIA I ESCOLTA
Amb la participació dels col·lectius i autors organitzadors, de Ca Revolta i Ciutat Vella Batega.

 

28 DIVENDRES 23.00 – CONFERÈNCIA

LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals.

Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres.

 

1 MAIG DILLUNS – FESTA

DIA DEL TREBALL
Manifestació i DINAR A CA REVOLTA

 

 

 

 

 

 

 

ALTRES

 

XARA – CA REVOLTA

Audiovisuals per al canvi social

http://xara.carevolta.org/

 

COL·LECTIU DE TREBALL SOCIAL DE CA REVOLTA

http://colectiutreballsocialcarevolta.wordpress.com/

 

AL 10 DE SANTA TERESA

El programa de ràdio de Ca Revolta.

Cada tres setmanes (els divendres) a Ràdio Klara 104.4 FM

 

VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ

Parelles lingüístiques: una manera simpàtica d’aprendre a parlar en valencià; una manera positiva d’aprofitar els coneixements de valencià

Informa’t a Ca Revolta

Grup de conversa: dimecres de 19.00 a 20.00 a la Cafeteria

Més información a http://www.voluntariatpelvalencia.org/

 

DINARS I SOPARS

Acosta’t i coneix la nova gestió del bar, la proposta gastronòmica del qual se centra en l’ús de productes de proximitat i temporada, de mercat, ecològics, prioritzant, quan siga possible, canals curts de comercialització. També proposem recuperar les plantes mengívoles de l’etnobotànica valenciana per a donar a conéixer el seu ús culinari. Gaudeix del menjar, amb respecte per a totes i per a la nostra Terra i els seus productes! Salut i Bons Aliments!

Horari genèric: Obert de dilluns a dissabte de 18.00 a 00.30h

Divendres i dissabte obert a migdia. Diumenge tancat

Visita la nostra pàgina de Facebook: https://www.facebook.com/barcarevolta

 

 

 

 

CA REVOLTA     santa Teresa 10 – 46001 València     963922088

carevolta.org     revolta@revolta.org      @ca_revolta      facebook.com/carevolta

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *